Alışveriş Sepetiniz
Alışveriş sepetiniz boş!

Firma Adı | : | TİMSAN MAKİNE |
---|---|---|
Adres | : | Karadeniz Mahallesi, Cebeci Caddesi No:139/1B Küçükköy - Gaziosmanpaşa |
Şehir | : | İSTANBUL |
Ülke | : | TÜRKİYE |
GSM | : | () |
Telefon | : | () |
1997 Yılından beri faaliyet gösteren Timsan Makine ihtiyacınıza uygun tip ve ölçüde, kalite standardı yüksek malzemelerden oluşan ekonomik ve işletimi kolay Endüstriyel Makineler üretmektedir. Günümüz teknolojisine ayak uydurabilmek amacıyla, sizlerden gelen önerileri de dikkate alarak sürdürdüğümüz Ar-ge çalışmalarımız doğrultusunda Hedefimiz; Gelişen teknolojiye uygun, üretiminizde artış sağlayacak kaliteli ve tasarruflu yeni ürünlerimizi hizmetinize sunarak Ülke Ekonomimize Katkıda Bulunmaktır.
Ürünler:
Ürünler Hakkında:
Fırınlarımız ihtiyacınıza uygun tip ve ölçüde, kalite standardı yüksek
malzemelerden imal edilerek firmamız elemanları tarafından çalışacağı
yerde monte edilirler.
Rezistanslı veya termobloklu sistemle ısıtılırlar.
Sıcak hava tünelleri ile arabalı toz ve yaş boya fırınlarında hava
sirkülasyonu, havanın moleküler ağırlığından dolayı yerçekimi
doğrultusunda tavandan tabana doğrudur.
Post-Cure fırınlarında sıcak hava, fırın kapısı veya fırın yan panelleri
üzerine konulmuş menfezler tarafından fırın içerisine doğru
yönlendirilerek fırın arabası üzerinde bulunan malzeme tepsileri
arasından eşit olarak geçecek şekilde tabana paralel olarak üflenir.
Fırınların boyları, teknik imkanlar dahilinde gerektiğinde uzatılabilir
veya fırın sökülerek başka bir yere kolayca taşınabilir.
İç ve dış paneller arasında izolasyon haricinde ısı nakledebilecek hiçbir mekanik bağlantı yoktur.
Kumanda panosu dijital ısı kontrolu sağlayan yüksek kaliteli elektronik ve elektromekanik malzemelerden oluşmuştur.
REFERANSLAR:
TÜRKİYE
ULUSLARARASI
SEKTÖRDE KULLANILAN DİĞER TÜNEL FIRINLAR HAKKINDA
KAUÇUK SEKTÖRÜNDE KULLANILAN FIRINLAR:
Kauçuk Sektöründe kullanılan tünel fırınların ısıtılmasında kullanılan rezistanslar genelde tünelin iç yan duvarları üzerinde dizilidir.
Bu tip tünel fırınlarda, fırın tabanına belirli aralıklarla konulmuş olan fanlar boşlukta dönerek rezistansların oluşturduğu ısıyı fırın içerisine dağıtmaya çalışırlar.
Rezistansların fırının yan duvarına konulmuş olması, fanların rezistanslarla ilişkilendirilmeden tabana yerleştirilmiş olması nedeniyle sıcak hava, fanlar tarafından doğrudan rezistanslar üzerine üflenerek elde edilemez.
Bu tip fırınlar doğrudan sıcak hava kullanılmadığından gerçek sıcak hava tüneli değillerdir.
Havanın rezistanslar üzerinden doğrudan geçirilmemesi nedeniyle, rezistansların ısısı farklı derecelerde yüksek sıcaklıklara ulaşır.
Bu durumda;
Kauçuk malzemeler rezistansların önünden geçerken yüksek sıcaklıklara maruz kaldıklarından kavrulurlar. Özellikle de kalın kesitli malzemelerin iç ve dış kısmında homojen bir kürlenme elde edilemediğinden tam bir vulkanizasyon sağlanamaz.
Bu tip fırınlarda, fanların fırın tabanında oluşturduğu hava akımı fırının alt kısmının soğuk kalmasına neden olur. Konveyör bantının alt tarafının soğuk üst tarafının sıcak olması kauçuğun vulkanizasyonunu tamamlamasında sorun yaratır.
Teflon bantın çalışma sıcaklığı max. 260ºC’dir. Yüksek sıcaklıklarda çalışan teflon bantlar kavrularak çabuk yırtılır ve koparlar.
Rezistanslar yüksek sıcaklıklarda çalıştıklarından sıkça rezistans arızaları oluşur.
Homojen ısı dağılımı olmayan fırınlarda sağlıklı bir üretim yapılamaz.
SİLİKON SEKTÖRÜNDE KULLANILAN FIRINLAR
Silikon Sektöründe kullanılan fırınlarda da tünel boyunca konulmuş rezistanslar mevcuttur, kauçuk fırınlarında olduğu gibi fırın içerisinde fanlar bulunmaz.
Bu tip fırınlarda silikon malzemeler, genelde silindirik bir gövde içerisine boylu boyunca konulmuş rezistans gruplarına yakın bir mesafeden 600ºC gibi yüksek sıcaklıklarda geçirildiğinden silikon malzeme kavrulur ve bu nedenle de kopma testlerinden geçemez.
Rezistanslar, üzerlerinden geçen herhangi bir hava akımı olmadığından sıcaklıkları ısı kontrol cihazı tarafından kontrol edilse de sürekli yüksek ısıya maruz kaldıklarından çabuk arızalanırlar. Bu da üretimin durması demektir.
TÜNEL FIRINLARIMIZI DİĞER FIRINLARDAN AYIRAN ÖZELLİKLER
Sıcak hava tünellerimiz, fırının orta kısmında bulunan Ana Gövde ile Ana Gövdenin her iki tarafında bulunan ve fırın uzunluğunu belirleyen tünel guruplarından oluşur.
Fırınlarımızda iç ve dış paneller arasında izolasyon haricinde ısı nakledebilecek hiçbir mekanik bağlantı yoktur.
Sıcak hava tünellerimiz içerisinde rezistans grubu bulunmamaktadır.
Rezistans grubu, sirkülasyon fanları ve fırın panosu Ana Gövdenin üzerindedir.
Ana Gövde üzerinde bulunan rezistans grubu tarafından üretilen sıcak hava fanlar vasıtasıyla fırının tavanına konulmuş olan kanal içerisine üflenir ve tünel boyunca tavandan tabana doğru homojen bir şekilde dağıtılır, ortada bulunan bir menfez üzerinden emilerek kapalı bir çevrim oluşturulur.
Kapalı çevrimle çalışan sıcak hava tünellerinin işletimi sırasında sirkülasyon fanları durdurulmadığı sürece fırının giriş ve çıkış noktalarındaki kapaklar açık olsa da çok fazla bir ısı kaybı oluşmaz.
Kapalı bir oda içerisinde oluşturulan sıcak hava moleküler yapısı gereği yukarı doğru yükselir ve odanın tavanında birikir. Bu durumda odanın alt kısmı ile üst kısmı arasında ısı farklılığı oluşur.
Oluşan ısı farklılığının giderilebilmesi ve fırın içerisinde homojen bir ısı dağılımı sağlanabilmesi için yukarıda biriken sıcak havanın cebri olarak tavandan tabana doğru indirilerek fırın içerisine eşit miktarda dağılması gerekir.
Ürettiğimiz tüm sıcak hava tünelleri bu prensiple çalışırlar.
Sıcak Hava Tünellerimiz ve Konveyör Sistemlerimiz Türk Patent Enstitüsünce Tescillenmiştir.
TÜNELLERİMİZDE KULLANILAN KONVEYÖR SİSTEMİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Fırın üzerinde, teflon bantlı, redüktör tahrikli, invertör vasıtasıyla hız kontrolu yapılabilen makaralı yatay bir konveyör sistemi bulunmaktadır.
Teflon bantlar çabuk ısınıp çabuk soğuma özelliğine sahiptir. Sektörde kullanılan fırınların birçoğunda, teflon bandın çabuk ısınıp çabuk soğuma özelliği dikkate alınmadığından, geri dönüşü metal bantlarda olduğu gibi fırın içerisinden yaptırılmaktadır. Bu şekilde kullanılan teflon bantlar sürekli ısıya maruz kaldıklarından ömürleri kısa olur, kavrularak çabuk yıpranır ve yırtılırlar.
Sıcak havanın bandın alt ve üst kısmında eşit oluşturulabilmesi için konveyör hattı fırın iç yüksekliğinin orta noktasından geçirilmiştir.
Konveyör sistemimizde kullandığımız teflon bant, fırın içerisinden geçip dışarı çıktıktan sonra dönüşünü fırın gövdesinin altından geçerek tamamlar.
Bu şekilde oluşturulmuş bir çevrimde teflon bantın tamamı değil, toplam boyunun yarısı fırın içerisindeki sıcaklıkla temas eder. Bu nedenle de dönüşü fırın içerisinden yaptırılan bantlara oranla çok daha uzun bir süre yıpranmadan çalışır.
Ayrıca, sektörde kullanılan sıcak hava tünellerinin konveyörlerinde herhangi bir nedenle duraklama olması halinde (enerji kesilmesi, invertör arızası, vb.) fırın içerisinde kalan ince ürünler genelde tutuşarak alev alır ve yangın oluşur.
Sizlerden aldığımız bu bilgi doğrultusunda, fırınlarımızda kullandığımız konveyör tahrik sistemi üzerine, herhangi bir nedenle bantta duraklama olması halinde, bandı bir çark vasıtasıyla elle çevirerek fırın içerisinde kalan ürününün tutuşmadan dışarı çıkartılmasına olanak sağlayan bir sistem ilave edilmiştir.
Bununla birlikte, konveyörün düşük hızlarda kullanılması durumunda redüktör motorunun ısınmasını engellemek amacıyla pervane kapağı üzerine elektrikli bir fan konulmuştur.
Size yardım edeyim :)